Güneş Enerji Santralleri GES
Güneş Enerji sistemi güneş enerjisinden elektrik üretim sistemlerinin kısa adı olup solar sistemi yada Ges sistemleri olarak kısaca ifade edilir. Ges sistemlerinin mantığında güneş ısınlarının güneş panellerin üzerine düşerek elektronların hareket etmesi sonucu elektrik akımının oluşabilmesiyle elektrik enerjisi üretimi meydana gelir.

Ges sistemlerinde elektrik üretimi için gün ışığı yeterli olup sıcaklıkla pek bir ilgisi yoktur. Yalnız fazla sıcaklık güneş panellerindeki silisyum maddesinin elektronların arasındaki mesafe artacağından elektrik üretimi olumsuz yönde etkilenir.

Güneş enerjisi ile elektrik üretimi uzun bir dönem ve geliştirmelerden sonra kabul edilebilir düzeyde olup enerji yatırımları başlamıştır. Yenilenebilir enerji kaynaklarından olan Güneş enerji santralleri sistemleri son zamanlarda ülkemizde her geçen gün insanlar tarafından daha fazla ilgi ve talep gösteriliyor.

Enerji yatırımı; küçük veya büyük bir enerji yatırımıdır. Asıl amaç kar etmektir. Enerji yatırımlarının EPDK (Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu) tarafından tahsis edilen lisanslar vasıtasıyla yapıldığı ülkemizde lisanssız elektrik üretimi küçük ölçekte enerji yatırımcısının önünü açmayı hedeflemektedir.

Günümüzde herkes kendine en.uygun.şartlarda elektrik üretim.sistemi kurarak elektrik giderlerini sıfırlamak ve fazlasını devlete satarak kazanç elde etmektedir. Sizde güneş enerji santrali yatırımcısı olmak istiyorsanız bizlere ulaşın.
Off-Grid (Depolamalı) Sistemler
Off Grid sistemler, elektrik ihtiyacının olup şebekenin bulunmadığı, oldukça uzak olduğu, şebeke hattının çekilmesinin çok masraflı olduğu yada şebekenin mevcut olup çok sık kesintinin yaşandığı yerlerde kullanılır. Kullanım yerleri olarak genelde düşük enerji ihtiyacı olan yerleşime uzak evler (Bağ ,Yayla,Bahçe Evi) öne çıkmaktadır.
  • 1. Güneş Paneli
    Güneşten gelen ışığı doğruca elektrik akımına çeviren araçtır. Güneş panellerinin ürettiği elektriği depolama özelliği yoktur, bu nedenle üretilen enerjinin akülere depolanması gerekmektedir. Bu sistemde PWM şarj kontrol cihazı kullanılması yeterlidir. Ancak bir evin tüm ihtiyacını karşılayacak sistemlerde büyük güçlerdeki güneş panellerinin kullanılması gerekir. Bu sistemde de kayıpların en az olması için MPPT özellikli şarj kontrol cihazının kullanılması şarttır.
  • 2. Solar Şarj Kontrol Cihazı
    Şarj kontrol cihazı güneş panelinden elde edilen gerilimi istenilen gerilim değerine düşürmede kullanılır. İki gruba ayrılır:
    • - PWM Şarj Kontrol Cihazı ; Led ya da LCD ekran üzerinden akü durumu, şarj durumu takip edilebilmektedir.
    • - MPPT Şarj Kontrol Cihazı ; Maksimum güç noktasını izleme tekniği ile çalışır. Aküyü mevcut maksimum enerji ile doldurulmasını sağlar
  • 3. Akü
    Akümülatör elektrik enerjisini kimyasal olarak depo edip istenildiği zaman devresine alıcı bağlanarak depolanan enerjiyi tekrar elektrik enerjisine çeviren cihazdır. Akünün verimini ve ömrünü belirleyen en önemli unsur döngü sayısıdır. Döngü sayısı akünü kaç defa deşarj ve şarj olacağını belirleyen özelliktir.
  • 4. İnverter
    Güneş paneli vasıtasıyla akü doğru akımla şarj edilir, akülerden alıp alternatif akıma çevirmeye yarayan cihazdır. Off grid inverterler genel olarak dalga çıkışlarına göre ikiye ayrılır:
    • - Modifiye Sinüs İnverter ; Kare dalgaların sayısını artırarak merdiven basamağı şeklinde tam sinüs dalgayı taklit eder. Televizyon, aydınlatma vs. gibi cihazları sorunsuz çalıştırırlar.
    • - Tam Sinüs İnverter ; Tam sinüs dalga üreten bu inverter ile buzdolabı, çamaşır makinası, su pompası gibi evsel cihazlar ya da endüstriyel cihazların off grid uygulamalarında sorunsuz kullanılabilir.

    Güneş panellerinin ürettiği doğru akım (DC) elektrik enerjisi şarj kontrol cihazı ile regüle edilerek akülere depolanır. DC ile çalışan elektrikli cihazlar direk aküden yada şarj kontrol cihazının yük çıkışından beslenirken,alternatik akım (AC) ile çalışan cihazlara ise enerji, aküye bağlanan bir inverter üzerinden sağlanır.

    Off Grid sistem paketleri ile aydınlatma, tv, uydu alıcısı ve buzdolabı gibi günlük kullanılan cihazların enerji ihtiyacını karşılamak üzere Türkiye nin batısındaki kuzey orta ve güney bölgeler için yaz ve kış ayları dikkate alınarak projelendirilir.
Solar Sulama Sistemleri
Solar Pompa Sürücü
Şebeke hatlarından uzak yerlerde kalan tarımsal arazilerin elektrik ihtiyacının karşılanması için en uygun çözüm güneş enerjili solar sulama sistemlerdir.
Güneş enerjisinin pratik, ekonomik ve işlevsel olarak kullanıldığı alanlardan bir tanesi de GÜNEŞ ENERJİLİ PV (Fotovoltaik Beslemeli) Solar Sulama sistemleridir. Tarımsal Sulama, Tarla Sulama, Damla Sulama, Besi Hayvancılığı Güneş enerjisini kullanarak yer altından veya göl, akarsu gibi kaynaklardan su çekmek ve pompalama yapmak mümkündür. Seçilecek pompa modeli (kapasitesi) ile kullanılacak güneş paneli gücü ve sayısı, derinliğe, debiye ve kapasiteye bağlı olarak farklılık gösterebilmektedir. Güneş enerjili dalgıç pompa ürünlerini kullanmak için öncelikle suyun çekileceği öngörülen derinlik ile suyun basılacağı yükseklik ve yatay iletim mesafesi tespit edilir. Tarla sulamalarında , seracılıkta , hayvancılıkta kullanılmaktadır. Suyun yılın hangi mevsimde , günün hangi saatinde kullanılması gerektiği, sisteminizin günlük haftalık kaç litre suya ihtiyaç olduğu kaç metreden çıkarıp , kaç metre uzağa taşınacağı ve sistemin günlük kaç saat çalışacağı gibi parametrelere bağlıdır. Bu sistemle çiftçiler istedikleri alanda dalgıç pompa ile rahatlıkla su ihtiyaçlarını karşılayabilmektedir. Tarım ve köy işleri bakanlığının verdiği teşviklerle sistemi kullanacak çiftçiye cazip imkanlar sunulmaktadır. Tarımsal sulamada güneş enerjisi sistemi mevcut olan AC pompanın direk Güneş Panelleri ile çalıştırılmaktadır. Solar sürücüler ile üretilen DC güç pompaya aktarılmaktadır. Solar Sulama Sistemleri ile 0,75 – 132 kw aralığına kadar AC 3 faz dalgıçlar çalıştırılmaktadır.

Solar Sulama Fiyatları
Online Mağazamızda bulunan sulama paketlerini inceleyebilirsiniz.

Çatı Ges
3 kW – 6 kW – 8 kW – 10 kW Kendi
Enerjini Kendin Üret
Anahtar Teslim
Artık herkez kendi elektriğini üretebilir. 3 kw – 10 kW paketler ile elektrik giderlerinizi güneş panellerinden sağlayabilirsiniz. Maksimum 10 kW kadar kurulabilen çatı ges sistemleri ile üretilen enerji ve tüketilen enerji duruma göre faturanız kesilir. Mahsuplaşma yapıldıktan sonra borçlu veya alacaklı duruma geçmeniz halinde fatura bu duruma göre düzenlenir. Mini Güneş Enerji Santrali diye adlandırılabilir. Farklı çatı ges projeleriniz için bizlerle iletişime geçebilirsiniz.
Çatı GES Fiyatları
Solar Aydınlatma Sistemleri
Solar Aydınlatma Sistemleri
Güneş Enerjisi ile çalışan sokak lambası, solar aydınlatma için ihtiyacı olan elektrik enerjisini üzerinde bulunan solar modüller sayesinde elde eder. Solar modüllerden gelen elektrik enerjisi gün boyunca içerisinde bulunan akü sistemine depo edilir. Depo edilen enerji, sokak lambaları için özel olarak kullanılan gece sensörlü regülatör ile gece karanlığında otomatik olarak çalışmaya başlayacak şekilde programlanır.


Dışarıdan hiçbir müdahale olmadan karanlıkta otomatik olarak çalışmaya başlayan solar sokak lambaları ihtiyacı olan enerjiyi üzerinde bulunan solar modül sayesinde temin ettiği için merkezi şebeke sistemine bağlanmaya ihtiyaç duyulmaz. Bu nedenle istenilen her ortamda altyapı sorunu olmadan rahatlıkla kullanılabilmektedir.


Sokak lambasının aydınlatma sistemi özel LED lambalar ile yapılmaktadır. Lambalardan gelen yüksek ışık ile birlikte kullanılan yüksek geçirgenliğe sahip camı sayesinde daha etkili aydınlatmaya sahip olmaktadır. Solar sokak lambası güneş ışınlarından etkilenmeden ve paslanmaz malzemelerden uzun yıllar güvenle kullanılabilecek şekilde üretilen ürün materyalleri sayesinde sorunsuz tamir ve bakım gerektirmeyen ileri teknoloji ürünüdür. Solar sokak aydınlatması galvaniz direği ve korozyona dayanıklı zemine bağlantı akraj montajı sayesinde dış mekânda zor koşullara dayanıklıdır.


Kısacası Elektrik hattına ihtiyacı yoktur, solar enerji kullanır, Elektrik faturası yoktur, abonelik yoktur, Bakım işçilik Gerektirmez. Enerjiden %100 Tasarruf sağlar. Gündüz depoladığı enerjiyi, gece kullanır. Elektrik şebekesinden uzak alanlar için kullanılabilir. Elektrik kesintilerinin sık görüldüğü alanlar için kullanılabilir. Şık görünümleriyle, gündüz de güzel bir görünüm verir.


Bu ürünün kullanım alanları; şık görünümü yanında, çevreci bir sistemdir, tamamıyla bedava enerji sağlamaktadır. Solar enerji sayesinde, belediye parklarında, Fabrika Çevre Aydınlatmasında, çay bahçelerinde, üniversite kampüslerinde devlet kurum ve kuruşlarının bahçe aydınlatmalarında, kaldırımların aydınlatılmasında, villa bahçelerinin aydınlatılmasında, mesire yerlerinin aydınlatılmasında ve daha birçok alanda kullanılabilir.
Ya da
Online Mağaza
Montaj Ve Destek Hizmetleri
Güneş pili ailesi/bünyesi olarak yenilenebilir enerji ihtiyacınızı tecrübeli mühendislik ekibimiz ile anahtar teslim projelendirme ve montaj hizmeti sunmaktayız.


Uygulanacak projelerin standart normlarda projelendirilmesi tarafımızca yapılmaktadır.


Sistem analizleri açısal hesaplamalar ve gerekli statik hesaplamalar şirket bünyemizde yapılmaktadır.


Hizmetlerimiz;
  • Güneş enerji Santralleri
  • Off Grid Sistemler
  • Sulama Paketleri
  • Solar Paket Sistemler
  • ÇATI GES Projeler,
  • Solar Aydınlatma Sistemleri
Montaj ekipmanları ve diğer ürünlerimiz için Online mağazamızı ziyaret edebilirsiniz.
Ya da
Online Mağaza